Булчинска торта

Булчинска торта

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Пригответе си по-голяма тортена форма, ако е с нестандартна форма, би било най-добре. Изрежете хартия за печене по дъното, след това лента за стените и леко ги намазнете.

Сложете белтъците със захарта в порцеланов съд на водна баня на котлона и разбивайте, докато се сгъстят и се получи хубав и гладък крем.

Сместа се разделя на 3 еднакви части, които се разстилат и заглаждат във формата една след друга. Сушат се на слаба фурна за около час всяка.

Изпечените блатове слагайте върху мокра кърпа, за да се отделят по-лесно от хартията. След това се съединяват с крема.

За крема разбийте яйцата със захарта на водна баня на котлона, но гледайте температурата да не превишава 70 градуса, за да не се сготвят яйцата. Снема се, когато се получи светложълт крем.

Отделно се разбива мекото масло с останалата захар и ванилия и отделно сметаната - на сняг. Отделно се разтопява белия шоколад и се разбива с яйчената смес.

Трите съставни части на крема трябва да са с еднаква температура, когато ги съединявате. Най-добре е към маслото да добавяте лъжица по лъжица първо от яйцата, а най-накрая и от сметаната.

Готовата торта отгоре прецизно се заглажда с крем и се шприцова красиво с шприц по периферията. Може да купите допълнително захарна декорация и/или да я украсите по свой вкус.

Да ви е сладко!

Източник: gotvach.bg

Последни новини