Домашен сладолед Страчатела

Домашен сладолед Страчатела

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Разбийте много добре яйцата със 100 г пудра захар и течната ванилия. Ако използвате шушулка, я остържете и я сложете в загряното прясно мляко. По желание след това го прецедете, за да премахнете топченцата ванилия. Половината от прясното мляко налейте към яйцата на тънка струйка при непрекъснато разбиване с миксер. След това яйчната смес налейте в останалото прясно мляко и пак разбивайте. Сложете съда на слаб котлона да се вари за няколко минути, бъркайте и след това оставете напълно да изстине.

Разбийте течната сметана със захарта на пухкав сняг и внимателно я съединете с яйчната смес, като разбивате пак с миксер. Доливайте кондензираното мляко при непрекъснато разбиване и по желание добавете още пудра захар.

Прехвърлете сместа в подходящ съд за замразяване и сложете в камерата за 3 часа. През интервал от време на 3-4 пъти вадете сладоледа и го разбивайте с миксер. По този начин се избягва образуването на кристали. При последното разбиване добавете и ситно натрошения черен шоколад.

Върнете в камерата да се замрази докрай. Поднесете домашния сладолед Страчатела на топки и по желание гарниран с шоколадов топинг.

Източник: gotvach.bg

Последни новини