Тирамису с портокалов аромат

Тирамису с портокалов аромат

Необходими продукти

Начин на приготвяне

В купа се разбива сиренето до пухкав крем, като постепенно се добавя ванилията и малко настъргана портокалова (или лимонова) кора. Жълтъците се разбиват заедно със захарта до пухкава смес и внимателно се добавят към сиренето.

Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към сиренето на малки порции и сместа внимателно се разбърква. Съдът се покрива и се оставя в хладилник да се поохлади. Кафето се смесва с виното или ликьора.

В тавичка се нарежда пласт бишкоти, които предварително са натопени в кафето, след което се намазват с крем, отгоре се посипва с какао на прах. Отгоре се нарежда пласт от бишкоти и така до изчерпване на продуктите.

Най-горният слой е от крема. Тавичката се покрива с домакинско фолио и се поставя в хладилника за няколко часа (най-добре за 24 часа). Преди сервиране отгоре се поръсва с какао на прах и настърган шоколад.

Яйцата в рецептата, могат да се заменят с 300 мл сметана. Разбитата изстудена сметана се добавя към предварително разбитото сирене и сместа внимателно се разбърква.

Източник: gotvach.bg

Последни новини