Сладко руло от моркови

Сладко руло от моркови

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Настържете морковите на едро ренде. Разбийте жълтъците с 1 с.л. масло и половината от пудрата захар. Добавете брашното, щипка сол, бакпулвера. Отделно разбийте белтъците и щом се захванат, добавете пудрата захар. Разбивайте, докато се получат лъскави връхчета. Объркайте морковите към жълтъчната смес и след това внимателно объркайте с белтъците.

Сипете сместа в голяма квадратна форма, застлана с хартия за печене и леко намаслена. Сложете морковения блат да се пече в умерено загряна фурна за 10-15 минути. Не препичайте, защото ще изсъхне прекалено и ще стане ронлив. Готовия блат извадете и го обърнете върху друг лист хартия с кърпа под него. Навийте внимателно на руло и оставете така с кърпата да се запари.

За плънката разбийте маслото със захарта и добавете крема сиренето. Отделно разбийте сметаната на пухкав крем и внимателно съединете двете смеси, които трябва да са горе-долу с еднаква температура. Внимателно отвийте рулото и намажете плънката. Завийте отново на руло, като отстранявате хартията. Готовото сладко руло от моркови поръсете с кокосови стърготини.

По същия начин може да приготвите и солено руло от моркови, като не прибавяте захар в блата и запържите предварително настърганите моркови. Солената плънка е по ваш избор.

Източник: gotvach.bg

Последни новини