Ванилов чийзкейк със сладко от смокини и орехи

Ванилов чийзкейк със сладко от смокини и орехи

Необходими продукти

Начин на приготвяне

В касерола разтопете на бавен огън маслото и прибавете предварително натрошените бисквити. Бъркайте непрекъснато около 2-3 минути, за да се смесят добре.

В подвижна форма за печене изсипете бисквитената основа - притискайте и заравнете добре. След това сложете основата в хладилник да изстине напълно – поне 30 минути.

Разбийте крем Ванилия (д-р. Йоткер) с 250 мл прясно мляко (нужен ви е гъст крем, затова млякото е по-малко). Разбийте с миксер за кратко крема сиренето и сметаната, прибавете ванилия.

Към сиренето и сметаната прибавяйте на части ваниловия крем, като разбърквате с шпатула или дървена лъжица. Готовият крем охладете за около 20 минути в камерата на хладилник.

Сглобете чийзкейка като върху бисквитения блат (без да го изваждате от формата) изсипете и заравнете крема. Приберете в хладилник най малко за 5-6 часа, а най добре е да го сервирате на следващия ден.

Непосредствено преди сервиране залейте чийзкейка със сладко от смокини (нарязани на дребно) и поръсете със запечени орехи.

Бележки:
Вкусът е леко солен, кремообразен, неусетно преминаващ в сладък, с аромат на зрели смокини, ванилия и печени орехи. Десертът е много ефирен и стилен!

Източник: gotvach.bg

Последни новини