Торта Сникърс

Торта Сникърс

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Първо се приготвя шоколадовият блат. В дълбока купа се разбиван яйцата, захарта и ваниловата захар. След това постепенно се добавя олиото, прясното мляко и какаото. При непрекъснато разбъркване се добавят брашното е бакпулверът.

Получената смес се излива в подходящ съд с подвижно дъно, който сте покрили с хартия за печене. Блатът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 60 минути. Оставя се 15 минути във формата за печене, след което се прехвърля върху решетка, за да се охлади напълно.

Докато се охлажда, пристъпваме към приготвянето на белтъчния блат. Белтъците се отделят и заедно със захарта се разбиват на водна баня до получаването на твърда смес. Тя се излива върху хартия за печене. С помощта на лъжица се оформя кръг с диаметър около 25-26 сантиметра и сместа се разпределя в очертанията му. Белтъчният блат се пече в предварително загрята на 80 градуса фурна до готовност.

Кондензираното мляко се вари на тих огън на водна баня, без да се отваря консервата, в продължение на три часа. След охлаждане се отваря и се смесва с маслото със стайна температура. Полученият крем се разбива с миксер до хомогенност и задължително се прибира в хладилник.

Фъстъчените ядки се надробяват на ситно и е време тортата да се сглоби.

Шоколадовият блат се разрязва на две равни части. Едната част се намазва обилно с половината от охладения крем, после се поръсва и с половината ядки.

Отгоре се поставя белтъчният блат, намазва се с останалия крем и се поръсва с остатъка от фъстъците. Тортата савършва с шоколадов блат. Отгоре се залива с шоколадова глазура, която сте получили като разтопите шоколада на водна баня и го смесите с прясното мляко.

Любителите на по-сочни торти могат да сиропират блатовете със захарен сироп или компот. Тортата трябва да престои поне 1 денонощие в хладилник преди да стане готова за консумация.

Източник: gotvach.bg

Последни новини