Забрани за движение на товарни автомобили по магистралите на 5 и 8 септември

Движението на товарните автомобили по основните направления и автомагистралите ще бъде ограничено на 5 септември от 16 до 20 часа и на 8 септември - от 14 до 20 часа. Забраната е във връзка с очаквания трафик в дните около Деня на Съединението, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

В тази връзка полицията предприе необходимите мерки за нормалното придвижване по пътищата на страната и граничните пунктове през почивните дни.

През последния работен и последния почивен ден усилията на пътните полицаи ще са насочени към подпомагане на трафика по основните направления и автомагистралите.

В почивните дни се предвижда и провеждане на специализирана полицейска операция, насочена срещу шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества, ще се проверява и за правоспособността на водачите. Проверките ще се извършват по всички пътища и в малките населени места. Създадена е организация и при нужда по направленията към автомагистралите да бъдат насочени екипи, които да поемат и регулират пътния поток.

Набелязани са мерки за недопускане на струпване на автомобили преди зоната за граничен контрол и недопускане на нарушения в зоната на граничните пунктове. В следобедните часове утре усилията на служителите на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" и на Пътна полиция, ще са насочени към спазване на забраната за движение на товарните автомобили. В почивните дни също са осигурени дежурни екипи.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ап
    АПИ
    3 -1
    12:17, 5 сеп 2019
    "Днес - 5 септември, последният работен ден преди трите почивни дни около Деня на Съединението, от 16 ч. до 20 ч., се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата.. ."
    Информацията е от сайта на Агенция пътна инфраструктура.
    Оправете си статията, не заблуждавайте шофьорите.
Последни новини