Смолянската болница получи дарение от 14 хиляди яйца

Около 14 000 броя яйца подарява смолянската фирма „Кокоимпекс“ на персонала на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД – Смолян. Дарението ще бъде връчено утре сутринта. То е в чест на големия християнски празник Великден.

Дарението е за целия медицински персонал на болницата. В повечето случаи се дарява техника и апаратура, а на работещите почти никой не обръща внимание, каза управителят на „Кокоимпекс“ Димитър Бояджиев. И затова е решил на всеки, който работи в болницата, а те са 466 човека, независимо дали е шофьор, санитар, медицинска сестра или лекар, да подари по една кора яйца за Великден.

„Смятаме, че с това ще зарадваме хората на първа линия, които се борят с коронавируса. Но най-важното е да спестим време и ходене в магазина на много от тях, които са решили да пазаруват този важен артикул за Великден. Надяваме се това да има заразяващ ефект и за други колеги“, допълва Димитър Бояджиев.

Ръководството на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ изказва своята огромна благодарност към всички десетки дарители – фирми и физически лица, които се включиха в благотворителната инициатива с подарена апаратура, лични предпазни средства и др,. както и средства за закупуване на техника и консумативи в борбата срещу COVID-19.

До момента събраните средства са 31 953,77 лв. Списъкът с дарителите се актуализира ежедневно и е публикуван на сайта на здравното заведение на адрес:

https://mbalsmolyan.com/%d0%b4%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b8/

Банковите сметки на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ са:

В лева:

Банка: „Първа Инвестиционна Банка” АД

Банков код (BIC): BIC: FINVBGSF

Банкова сметка (IBAN):BG54FINV91501017423230

 В евро:

Банка: „Първа Инвестиционна Банка” АД

Банков код (BIC): BIC: FINVBGSF

Банкова сметка (IBAN): BG45FINV91501017423683

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Последни новини