Столетницата Босилка от Смолян посрещна гости за 1 век юбилей

На 20 май 2020г  Босилка Ботунарева  от Смолян посрещна гости за рождения си ден на 16 май  т.г., когато навърши сто години. По традиция на гости в домя й дойде кметът на община Смолян, който връчи поздравителен адрес и  сумата от 500 лв., която Общината дарява на възрастните хора достигнали достолепната възраст.  

"Малко са тези, които имат щастието да преминат през изпитанията и радостите на цял век и да продължат живота си в ново столетие. Изразявам своето преклонение пред  твоята мъдрост, трудолюбие и житейски опит. Дълголетният ти  жизнен път е пример за всеотдайност и отговорност." , каза кметът Мелемов на рожденичката и пожела здраве и дълги години да се радва на децата, внуците и правнуците си. Столетничката беше поздравена и от секретаря на община Смолян Момчил Николов.

Баба Босилка благодари за вниманието и каза, че вече трудно вижда. Киселото мляко е нейната рецепта за дълголетие, а с него не се разделя и досега. През живота се е занимавала със селскостопанска работа, а днес се радва на трима сина, 6 внуци и 9 правнуци, които полагат грижи за нея.

Още една възрастна жена в Община Смолян тази година, която е от Широка лъка, през юли месец ще навърши сто години.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини