Абитуриентите на 2020г в Смолян само в шествия с автомобили, без полиция

Изображение 1 от 3

    Балове няма, изпращанията от училище са далече, а обичайната майска врява и шум на зрелостниците, тази година са далеч от това, с което сме свикнали всяка година. Абитуриентските шествия не са официални, но младежите от Смолян, завършващи средно образование, се организират в социалните мрежи. Въпреки липсата на абитуриентски балове, зрелостниците от родопския град отбелязват импровизирано завършването, макар и в „странна“ и абсолютно различна ситуация, каквато се оказаха не само в края на учебната през 2020г. Вече започнаха автошествията с леки автомобили украсени с балони, които с традиционно надути клаксони преминават през централния булевард на областния град.

    Колоната обаче не е придружена от полицейски коли, защото те реално са участници в движението на пътя, обясни шефът на ОДМВР Смолян ст. Комисар Николай Димов.

    „Но въпреки това, ние ги наблюдаваме заради тяхната безопасност. Дори преди да тръгнат с колите ги инструктираме за правилата, предупреждаваме ги да не се показват през прозорци и свалени гюруци.“, каза още ст.комисар Димов. По думите му до момента няма съставени актове за нарушения, следи се организацията на шествията в социалната мрежа в цялата област, за да се вземат необходимите мерки за избягване на инциденти.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      ..
      ....
      1 -1
      15:02, 20 май 2020
      Като са участници в движението по пътищата да ги санкционират. Инструкциите и предупрежденията от полицията важат докато им видят гърба. Скоростта, с която се движи парада - макс 20км/ч, е просто убийствена. Градският транспорт е като болид от F1 в сравнение с тях.

      Не казвам да не се забавляват и да не си правят шествия, но все пак като участници в движението не е редно да създават тапи по "улицата", само защото им се клаксонира и брои до 12.

      Успех на матурите, драги абитуриенти.
    Последни новини