Дребна търговка намери плик с пари до сергията си в Неделино и го предаде на властите, още се търси собственика им

Дребна търговка е намерила пари до сергията си и без да се поколебае ги предала на общински служители, за да потърсят притежателя им. По време на пазарния ден в Неделино на 21 май, на една от сергиите е намерен забравен плик с банкноти, на който има и име.
 

Парите с в книжен пощенски плик с малко име, сумата не е колосална сума, но е достатъчна, за да смути сериозно скромния месечен бюджет на един пенсионер. Намерени и предадени са от търговец от село в община Ардино, който редовно пътува, з ада припечели някой лев на пазара в Неделино и често идва със сергията, за да продава дрехи. Жената от ардинския край е намерила плика на земята, в близост до търговската маса. Не е ясно дали са изпуснати или забравени, и в последствие паднали на пътя. „В този момент на пазара минавали служители на общината, които събирали пазарната общинска такса от търговците за терен. Честната жена ги помолила да издирят собственика на плика, за да не ходи в полицията и да губи време с писане на обяснения.", обясни кметът Бооян Кехайов и допълни, че служителите ги предали в общинската администрация на Неделино , където те още очакват собственика си.

След като беше отправена молба за съдействие в социалната мрежа, да се намери стопанина на парите, неделинци не скриха възхищението си във фейсбук от честната постъпка, а масови бяха коментарите, че в наши дни все още има почтени хора, които не се лакомят за чуждото, макар да са бедни.


Моля, ако разполагате с информация по случая, свържете се с дежурния на община Неделино на тел.030729234!

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини