Изписват последния болен от ковид-19 от болницата в Смолян

Актуалната епидемична обстановка към 26 май 2020 и свързаните с нея мероприятия на здравните и санитарни власти сочи, че през изминалата седмица няма нито един случай, регистриран на територията на област Смолян с положителна проба за ковид-19.

От началото на извънредното положение 41 случая са регистрирани, излекувани са 31. Смъртните случаи остават общо 4- заедно с мъжът от Неделино, който почина в болница в Пловдив.

Активните в момента са 7, един от тях е в инфекциозно отделение на болницата в Смолян, другите са на домашно лечение. Според д-р Марин Даракчиев, изп. директор на болницата в Смолян, той ще бъде изписан още тази седмица.

Като област спрямо останалите в страната- Смолян е на 11 място по брой заразени след София, а ситуацията се успокоява видимо. Това се потвърждава и от данните за броя на заразените спрямо общия брой заразени- предишната седмица Смолян беше на 6-то място, с един на 2300 население, сега сме на 9-то място с един на 2408, сочи статистиката.

По информация на шефа на РЗИ Смолян д-р Кубатева, през периода 18-24 май в областта е излекуван един пациент, който е бил лекуван в инфекциозното отделение. Има и един новооткрит случай от огнището в завода „Костал“ в град Пазарджик. Мъжът е от Смолян, работи там и е на домашно лечение.

СмолянБгвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини