Йорданка Фандъкова: Преборих рака с вяра и воля!

Столичната кметица победи коварната болест и днес за пръв път говори подробно и искрено за битката и ужаса, през които е преминала, пише БЛИЦ."Страхът на хората идва от факта, че не се говори достатъчно за това заболяване. А края на краищата това е заболяване като всяко друго. Има тежки форми, които за съжаление завършват фатално; има и леки, които се лекуват и никой не разбира. След като преминах през това изпитание, се оказа, че има много хора, които лично познавам, и са живи и здрави, слава Богу, и до днес.

Просто не са говорили за това. Аз се съгласих да говоря, за да може да дам сила на хора, които имат нужда от това, които научават за диагнозата си и всеки смята, че е много страшно. Иначе не обичам да говоря за лични неща и за себе си," споделя Фандъкова.

"Аз съм вярваща. Това страшно ми помага във всеки момент, включително и в този. Но това си е една вътрешна моя вяра, усещане, без някакви специални ритуали и действия. Аз вярвам на медицината, вярвам на лекарите и съм много дисциплиниран пациент. Каквото ми кажат, правя го, без да разпитвам. Защото не съм специалист и да разпитвам, и да ми обясняват... - доверявам се напълно на лекарите. "

lifestyle. bg

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини