Освободиха зам.-кметът на Смолян Георги Дасколов, новият заместник е Палагачева

Арх. Даскалов, вече няма да е дясната ръка на кмета, на негово място сяда инж. Мария Палагачева

От днес община Смолян е с нов заместник-кмет, след като арх. Георги Даскалов е освободен от поста. Това потвърди градоначалникът Николай Мелемов, който днес е подписал и заповедта на новия си заместник-инж. Мария Палагачева.

„На общината й трябва човек, който да работи 7 дни в седмицата и да бъде на разположение, а на арх. Даскалов често му се налагаше да пътува и отсъства”, това коментира Мелемов за рокадата в управлението на местната администрация.

Той обаче отрече зад решението му да стоят партийни интриги или коалиции под масата с общински съветници от опозицията в местния парламент, в който съветник е лидерът на НДСВ в Смолян инж. Димитър Палагачев, който е брат на новия зам.-кмет Палагачева.

„Това бяха други времена, когато се гледаха роднинските връзки”-контрира кметът за назначението на Палагачева, която до момента е работила във фирма за строителен одит.

Тя също е строителен инженер, а Мелемов обясни, че я познава като човек още от 2 клас, когато били съученици.

„Взех решението си за смяната съвсем рационално, а не емоционално, а инж. Палагачева е добър специалист”, коментира още Мелемов.

Той е категоричен, че ресорът „Строителство” в общината е най-натовареният с работа и често заместникът му трябва да е на линия и в почивните дни и допълни, че е говорил няколко пъти с арх. Даскалов за честите му отсъствия, преди да вземе решението да го освободи.

„Противоречия с арх.Даскалов в личен план нямаме, той свърши много работа, но ми трябва друго темпо на работа”, каза в заключение за смяната градоначалникът.

Щиляна Чакърова 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини