Детска градина в Смолянско носи името на Веселин Маринов

Детската градина в Баните носи името на любимеца на родната полиция и дамите в златна възраст Веселин Маринов.

Изборът гласовитият певец от Полски Тръмбеш да стане патрон на малчуганите се родил спонтанно. Всичко започнало по време на концерт на звездата през 1999 г., съобщава Нова телевизия, цитирана от Блиц. Тогавашният кмет Бойко Ишпеков видял, че местните посрещнали с невероятна любов народния любимец.

“Той започна да дава дарения за детската градина – парични награди, които използвахме за отопление, за закупуване на консумативи”, връща лентата назад бившият управник. “Детската градина се казваше “Вела Пеева” И понеже тя беше антифашист, а времената станаха други, решихме да сменим името. Стана на заседание на Общинския съвет”, припомня си Ишпеков.

Самият певец се съгласил с неохота – не искал приживе името му да бъде увековечено, пък дори и като патрон на детска градина. Въпреки това той се отнесъл с отговорност към новото си амплоа и започнал редовно да посещава малчуганите и да помага на ръководството на градината.

“Купува играчки за децата. И компютри ни даде. Пазарува заедно с нас”, разказва Искра Кискинова, която работи в детското заведение.

Гостите и малчуганите са посрещани на входа от огромен плакат на патрона. Хлапетата знаят кой е той: “Един чичко, дето пее. Веско Маринов”, споделя момченце. Попитано дали знае някоя негова песен, то отговаря: “За родната полиция”.

Източник: Блиц

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини