Снимките на новия "Аватар" започват догодина

Джеймс Камерън възнамерява да пристъпи към заснемането на двете продължения на филма "Аватар" в края на 2013 година, предаде FP, цитирана от БТА.

Касовият режисьор се надява, че още през февруари 2013 година ще разполага с готовите сценарии и за двете ленти.

Плановете си за продължението на "Аватар" Камерън е споделил на премиерата на филма "Хобит: Неочаквано пътешествие" в новозеландската столица Уелингтън.

Камерън анонсира две продължения на "Аватар" през октомври 2010 г. В печата се появиха слухове дори за четвърти филм, който, ако бъде заснет, няма да е продължение, а ще е предисторията на случващото се в "Аватар".

Известно е, че Камерън не предвижда паузи между снимките на втората и трета лента от поредицата. Твърди се, че в новите филми култовият режисьор иска да изследва моретата и океаните на Пандора - планетата, на която се развиват събитията в "Аватар".

Първият "Аватар" беше пуснат по кината през декември 2009 г. При бюджет от 237 милиона долара филмът донесе на създателите си приходи от продажбата на билети в размер на повече от 2,7 милиарда долара.

Лентата оглавява класацията на най-касовите филми в историята на киното. В нея на второ място е "Титаник", режисиран също от Камерън.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини