Цветанов: Политическите чистки ще доведат до вакуум в държавата

„Смените, които се правят в цялата страна са абсолютно необосновани, управляващите са водени изцяло от политически критерии, а целта е да се устроят техни хора.” Това заяви в Смолян зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който е на двудневна обиколка в района. Той прогнозира, че това ще доведе до вакуум в управлението на агенциите и държавните структури, защото не са оценявани професионалните качества на уволнените хора.

Кадровите промени той определи като „цинизъм на управляващите” и даде пример с област Варна, където е изискан списък с членовете на партия ГЕРБ от началото на годината до юли.

 „Виждате до къде стигна цинизмът на управляващите - да изискват списък с членовете на партия ГЕРБ от началото на годината до месец юли за област Варна по жалба, която по някакъв начин касаела община Аврен“ , посочи Цветанов и изрази недоумение какво налага да се изискат новоприетите членове по структури, по имена . „Партия ГЕРБ е солидарна и подкрепя  всички граждани, които мирно протестират над два месеца и са недоволни от управлението на Тройната коалиция и начина, по който се правят кадровите промени - без обсъждане, без политически и обществен консенсус“, коментира Цветанов.

Той допълни, че исканията на хората за демокрация са по-силни от налагания тоталитаризъм и остро разкритикува управляващите за пълната апатия към протестите, което ще задейства механизмите на ЕК.

Цветанов  допълни, че през есента може да бъде внесен вот на недоверие  към управлението на Тройната коалиция, а депутатите от ГЕРБ ще участват в работата на всички комисии в парламента, заради „приетите  много безобразия”. Сред тях заместникът на Борисов визира най-вече Закона за ДАНС и актуализацията на бюджета. Той обобщи, че не си заслужава да коментира БАСТА / б.а.-новоучредената партия на отцепниците от ГЕРБ/

„Уверявам ви, че мога да говоря много”, заяви той но категорично отрече да има отлив на членска маса от партията, а напротив - има много новоприети членове.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини