Посрещнаха националите ни в Армения с бомбички и викове: „Българи-цигани”

С обидни думи, замеряне и димки бе посрещнат българският национален отбор при пристигането му в Ереван, Армения, съобщи БНР.

Скандалът избухна на самото летище в Ереван. В залата за получаване на багаж, полицията предупредила българската делегация и охраната на нашата група - всички да се съберат заедно и в пакет да се излезе извън терминала и залата за посрещане.

Когато се отворили вратите, последвал взрив от негативни емоции от страна на повече от 100 екзалтирани до крайност запалянковци от Армения.

С „Българи-цигани”, жестове, бомбички и димки, те посрещнали българския национален отбор по футбол. На летището имало около 50 полицаи, които така и не успели да въдворят ред. Под непрекъснат дъжд от монети, бонбони и бомбички, футболистите се скрили в автобуса.


Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов бил ядосан от всичко това, което се случи на летището, и заявил, че ще подаде веднага оплакване за тези действия до ФИФА и УЕФА.

"Грозно посрещане на летището в Ереван, което не ни уплаши, а ни амбицира да ги бием с повече! Обидни скандирания: "Българи, цигани!", димки и бомбички... Превъзбудени арменски хулигани, нищо повече! Но и нищо европейско, уви!", това е съобщението на официалната Facebook страница на българския национален отбор.

Снимка: Facebook

 
Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини