191 ученици от Смолян и областта ще участват в състезанието по математика „Европейско кенгуру”

На 22 март т.г. предстои провеждането на Областния кръг на традиционното математическо състезание „Европейско кенгуру” за ученици от 1 кл. До 12 клас. До момента за участие в състезанието са се записали общо 191 млади математици от цялата Смолянска област, уточни експертът по математика в РИО – Смолян Анатоли Карабов. Областният кръг е селекция за националния кръг и провеждането му се осъществява със съдействието на началниците на РИО и експертите по математика в регионалните инспекторати по образование.

Със заповед началникът на РИО – Смолян Иван Муцевски, на базата на изявено от учениците желание за участие, са определени училищата – домакини в областта.

За Смолян това е СОУ „Св. св. Кирил и Методий”, в Девин домакин ще е СОУ „Христо Ботев”, за Златоград – ОУ „Васил Левски” и за Чепеларе – СОУ „Васил Дечев”.

От 2012 година организацията на областния кръг на „Европейско кенгуру” се осъществява от секциите на Съюза на математиците в България и Асоциацията за развитие на образованието, както и на представители на Фондация „Млада България”.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини