Полицаи нахлуха в дома на 90-годишен мъж, сбъркали адреса

Полицаи нахлуха рано тази сутрин в къщата на 90-годишен мъж и съпругата му при спецакция в Оряхово, чупейки прозорци и врати. Оказало се, че са сбъркали адреса.
Жилището на пенсионерите се намира на ул. "Левски" №21 в Оряхово. Малко след 5 ч. Йорданка Торбова била събудена от мъжа си, след като пред къщата на семейството започва полицейска акция, съобщи БНР.

Униформените, за които жената предполага, че са от жандармерията, нахлули в дома им, чупейки прозорци и врати.

"Идват и разбиват вратите. Външната врата, айде тя е заключена, обаче на кухнята е отключена и нея разбиват. След това отиват на горния етаж и понеже там загражденията са с ПВЦ, махат стъклото и влизат вътре. Има стая, която е заключена, разбиват и нея. После разбрахме, че съседният блок също е 21. Отиват там и го откриват този, който търсят", разказва уплашената жена.

След като разбрали, че са объркали адреса, полицаите се извинили на семейството пенсионери и отишли да задържат търсения човек, който живее на същата улица.

Торбова попита кой ще плати щетите след акцията на МВР в дома й.

"Аз им казах, може ли такова нещо! Сега ние как ще живееме. Нощес да бъде отворено, айде има остъкление тук, ще заключиме тази врата. Ама не е приятно това нещо", допълни пенсионерката.

Министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов е разпоредил проверка по случая. На място е пристигнал и директорът на полицията във Враца, който обещал МВР да възстанови щетите на семейството.

На 23 юли 2010 г. цивилни полицаи нахлуха в дома на Айсел и Сабахатин Мустафови в Кърджали, а дъщеря им беше ударена от полицаите с врата, при което главата й беше разбита. Семейството заяви, че е станало жертва на полицейско насилие и стрес, без да има вина, но тогавашният министър на вътрешните работи Цветан Цветанов обясни, че синът Кадир Мустафов е помагал на таксиметров шофьор да набавя проститутки и това наложило жилището да бъде претърсено. След това семейството подаде две жалби в прокуратурата и заведе иск и в Съда по правата на човека в Страсбург.

Година по-късно маскирани полицаи погрешка разбиха вратата и нахлуха в дома на варненско семейство, като закопчаха бащата с белезници пред очите на двете му малки деца. Объркването станало по време на операцията „Играчите", при която във Варна беше разбита престъпна група, занимаваща се с рекет и незаконна банкова дейност. Семейството подаде жалба срещу действията на полицията.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини