Кръстанов се срещна с протестиращите срещу ТЕЦ-а в кв.„Устово“

Областният управител на Смолян се срещна с представители на Инициативния комитет за защита интересите на живущите в смолянския квартал „Устово“.

 

Инициативният комитет за защита интересите на живущите там беше представен от пет души, начело с председателя доц. д-р Христо Гиневски. Те изложиха евентуалните екологични последици за района, от изграждането на топлоцентрала с биомаса в квартала. Устовци се притеснени от липсата на добър диалог с институциите, както и от факта, че никой не е уведомил обществеността за направената нова оценка на въздействието върху околната среда.

В тази връзка представителите на Инициативния комитет бяха категорични, че в момента пред жителите на Устово има само една алтернатива - гражданско неподчинение, при което за 10- минути ще бъде затворен главния път Смолян-Пловдив.

Ние не сме против фирмата, но настояваме за стриктно спазване на българското законодателство, както и за изготвяне на независима експертна оценка”, декларираха от инициативния комитет.

В отговор областният управител инж. Димитър Кръстанов заяви, че съгласно своите правомощия, е възложил незабавна проверка на случая и е изискал предоставяне на цялата строителна документация.

Паралелно с това губернаторът е изискал от РДНСК да направи и комплексна оценка на спорния строителен обект. Той увери представителите на местната общност, че лично ще ги запознае с резултатите през следващата седмица, когато се очаква да приключи проверката.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини