Родопската певица Христина Лютова с двоен приз от "Пазител на традициите"

На официална церемония на 14 ноември бяха раздадени петите годишни награди на Национална инициатива „Пазител на традициите“, организирана от Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите. В празничния концерт -спектакъл се включиха Валя Балканска и гайдарят Петър Янев, както и гайдарите Атанас Пеев, Костадин Герджиков и Янко Марангозов.

Във всяка от седемте категории на конкурса - "Занаяти", "Фолклор", "Изобразително изкуство", "Кулинария", "Селище", "Личност" и "Организация" - бяха връчени по две награди- на публиката- чрез онлайн гласуване и официална награда на журито.

Във възрастовата категория на големите, родопската певица Христина Лютова събра най-много гласове от вота на публиката. Журито също присъди своята награда и почетна статуетка в категория „Фолклор“ на голямата певица от Смолян. 

В категорията „Селища“ беше номинирано и смолянското село Могилица, а в групата на организациите Сдружение „Родопски хайдути“ от Смолян, което беше на косъм да получи наградата на публиката, но остана на второ място в онлайн гласуването, след Централен кооперативен съюз.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини