Над 20 спрени проекта и санкции за милиони грозят Община Неделино

 

Областният управител на Смолян Недялко Славов утре /23 януари/ ще проведе спешна среща с местната управа, експерти и общински съветници, за да се намери работещ вариант за довършването на европроектите. В родопската община работата е блокирана и цари пълен хаос, след отстраняването на кмета Стоян Беширов, разследван за злоупотреби с европрограми.

Над 20 проекта, финансирани по европейски програми, са пред провал, а опасността от налагане на огромни европейски санкции е съвсем реална, алармира Славов.

Ако не започне бързо изпълнение, може да се стигне до 100% финансови корекции и да натовари общината с 10 млн.лв. А община с 10 млн дефицит е обречена“, така губернаторът коментира ситуацията в общинтата.

Споделям притеснението си, че нещата и ситуацията с кмета на Неделино е изключително притеснителна и се отразява много неблагоприятно, в момента всички проекти, които се изпълняват там са спрени. Влизаме в един период, който е критичен, затова ще се опитам, до колкото са моите възможности, поне това да се избегне, тъй като все още има вероятност да бъдат завършени своевременно“, каза още областният управител на Смолян и допълни, че заради политическите страсти там, има нужда от разум за довършването на проектите.

 Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини