Инициативният комитет за биоТЕЦ-а в Устово-недоволен от срещата при губернатора

 

Областният управител Недялко Славов е поискал от Инициативния комитет за защита на интересите в кв. “Устово” да представи писмено въпросите, касаещи протеста им срещу строителството на ТЕЦ на биомаса в района на жилищния квартал. В началото на седмицата областната администрация събра на една маса всички институции, имащи отношение към въпросния проект и неговото изпълнение. На една маса седнаха представители на РИОСВ, РЗИ, РДНСК, пожарна, ВиК, РДГ, както и много граждани. Представители на община Смолян и инвеститорът „БАРА ГРУП“ ООД, експерти от институциите и народният представител Дора Янкова, също са присъствали на работния форум по проблема, който буни страстите от средата на миналата година.

В нарочна декларация обаче, от инициативния комитет са обявили, че не са доволни от организацията на срещата, както и липса на възможност да зададат по-голяма част от въпросите, които ги притесняват.

Поради големия обществен интерес към проблема и заявената политика на пълна прозрачност звуковият запис от проведената среща на 19 януари е качен на сайта на Областна администрация-

http://www.region-smolyan.org/news.php?id=1128

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини