За пръв път Василка Павлова показа 50 уникални гоблени на смолянската публика

    Д-р Даниела Дариткова бе официален гост на изложба на гоблени

    Уникална самостоятелна изложба на гоблени „Златната игла“ беше открита в изложбената зала „Петър Стайков“ в КДК Смолян.
    Автор на експозицията от 50 творби, изработени с много труд и любов и труд
    е Василка Павлова. Изложбата от ръчни уникати ще остане до 9
    февруари.

    Депутатът д-р Дариткова не скри възхищението си от експонираните гоблени и лично подари кошница с цветя на майсторката от името на Жени ГЕРБ.Тя сподели, че че шиенето на гоблени е модерно превъплъщение на стремежа на българката да създава красота. Тя пожела на авторката дълголетие и години напред творческа активност, за да създава уникалните образци на творческо вдъхновение.

     „Надявам се, че всички присъстващи са усетили емоцията, която сте заредили в създаденото от Вас, защото няма как нещо, което не е минало през сърцето, да създаде такава наслада за очите на всички“. 

    Творческата експозиция е организирана по идея на Мариана Сивкова, която е дъщеря на смолянската майсторка и общинския съветник от ГЕРБ. Поводът да покаже изящните пана на майка си и за първи път да изведе любимото й хоби извън дома, е 70-годишнината на Василка Павлова, вложила в тях целия си живот.

    Да видят ръчните уникати, събрани в тематични серии от
    пейзажи, икони, библейски мотиви и битови сюжети, бяха дошли близки, приятели и ценители на изящното изкуство. На откриването присъстваха още зам.-областният управител Андриян Петров, общински съветници от ГЕРБ, представители на дамската и младежка структура на партията. Главният финансист на община Смолян Венера Аръчкова поднесе цветя и поздравления към авторката от името на кмета Николай Мелемов.

    СмолянБГвести.нет

    Източник: smolyan.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини