42-годишен диджей е бил задържан заради порноснимки с деца

42-годишен диджей е бил задържан заради порноснимки с деца на 28 януари при специализирана полицейска операция на ГДБОП в София.

Той е разведен, с едно дете момченце и обикновено работел по сватби. В дома на Б. Ц. е бил извършен обиск, при който са открити две компютърни конфигурации, лаптоп, DVD, пет CD-та, 188 броя оптични носители, като общият размер на твърдите дискове е 1 терабайт с детска порнография.

Сигналът за педофила е дошъл от Канадската конна полиция, която извършвала разузнавателни действия.

Според Явор Колев от ГДБОП става въпрос за група, работила под прикритие и набелязвала лица, които търсят контакти с педофили и деца.

Дисководещият е ползвал програмата Skype и е разпространявал материали с извращения с деца от 3 до 10 години, като само при един контакт е успял да изпрати 790 снимки.

Педофилът се проверява и за контакти с 13-годишно момиче. ГДБОП са научили за тях от историята на разговорите му в програмата.

Извършват се компютърни технически експертизи и материалите са представени и на Интерпол, за да бъде установено откъде са изображенията на децата.

По обяснения на диджея снимките са сваляни от интернет. Задържаният е посочил, че не е имал близки контакти с 13-годишното момиче, но в "изповедите" му по интернет той споделял, че иска да премине към реални действия с деца.

Повдигнато му е обвинение по чл. 159, ал. 4, което предвижда до шест години лишаване от свобода.

Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини