В КНДР извършиха екзекуция със зенитна установка

В Северна Корея двама високопоставени държавни представители са били екзекутирани по нареждане на лидера Ким Чен Ун. Информация за това публикува южнокорейският вестник "Чунан илбо".

Според източник на изданието бившият министър на земеделието Хван Мин и висш чиновник в министерството на образованието на име Ли Йон Джин са били екзекутирани публично със зенитна установка.

"Екзекуцията е била извършена по личното нареждане на Ким Чен Ун в двора на Военната академия в Пхенян", твърди вестникът.

По информация на изданието Хван Мин е бил екзекутиран заради "недоволството на севернокорейския лидер от негови предложения за политиката, които Ким Чен Ун приел като лично предизвикателство".

Провинението на втория екзекутиран било, че заспал на събрание по време на изказване на Ким Чен Ун.

"Той веднага е бил арестуван и е бил подложен на интензивни разпити, а след това обвинен в корупция", пише "Чунан илбо".

Според източника на изданието това е първият случай на екзекуция не на военни или партийни функционери, откакто Ким Чен Ун дойде на власт.

"Това може да говори за разширяване на мащаба на чистките в Северна Корея, а по-скоро е свързано със серия бягства на високопоставени чиновници, извършени през тази година", отбелязва изданието, цитирано от ТАСС. 

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини