Интензивен трафик по пътищата, спират камионите за 6 ч.

От 14 ч. до 20 ч. днес ще бъдат спирани камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Интензивен трафик се очаква в края на почивните дни

Тежкотоварните автомобили се спират с цел е повишаване на безопасността при пътуване, увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура и спокойно пътуване, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". 

Очаква се интензивно движение на входовете на София, по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма" и пътя София - Кулата. 

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност днес от 10 ч. до 20 ч. ще има две ленти за влизащите в София

Поради продължаващите ремонтни дейности на тръбата за Варна на тунелите "Витиня" и "Ечемишка" на АМ "Хемус" преминаването през съоръженията се осъществява двупосочно в тръбата за София.

В петък около 250 000 коли напуснаха столицата.

"Очаква се 80% от автомобилите, които излязоха от София да се приберат обратно", заяви началникът на КАТ-София комисар Тенчо Тенев, цитиран от "Фокус". Той подчерта, че всички пътни полицаи са били на работа през почивните дни и ще продължат да бъдат и през днешния ден. 

На всички входни артерии на столицата ще имаме наши полицейски екипи, които ще подпомагат движението. По големите булеварди ще има патрулиращи пътни полицаи с автомобили“, посочи шефът на столичния КАТ. 

Комисар Тенев уточни, че при авария по пътното платно, те ще могат своевременно да изтеглят автомобила, за да не се създават колони. Той обърна внимание на лошите метеорологични условия. 

Очаква се заледяване на определени участъци на пътното платно, въпреки че снегопочистващите фирми и Столичният инспекторат имат готовност да реагират своевременно“, каза Тенев и предупреди водачите да карат внимателно и с необходимата дистанция.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини