Мизерна обстановка и шест етажа по стълбите посрещат пациентите на туберкулозния кабинет в Смолян

Изображение 1 от 3

    Единственият кабинет за контрол на туберкулозата в Смолян е разположен на шестия етаж над инфекциозното отделение в Многопрофилната болница. Пациентите му от години са принудени да се изкачват по аварийното стълбище. Асансьор няма, стените и таваните са олющени, а преди последния етаж дори липсва парапета. Това се оказва голямо препятствие за Бинка Демирева, която идва за преглед и едва диша след шест етажа по стълбите. "Много е трудно качването, още не мога да си взема въздух, изкачвам пет стълби, правя почивка, пет стълби пак почивка. Това за болни хора, инвалиди като мене, е много трудно", казва Бинка.
    Мизерна обстановка притеснява не само болните, а и лекарите. "Малко нависоко сме, но просто тук се намери място за нашия кабинет. Смятам че не е подходящо за нашите пациенти, много от тях са възрастни, с белодробни проблеми, дишането им е затруднено", коментира д-р Юлияна Лазарова. Тя допълва че често слиза на долните етажи да преглежда пациенти, защото те просто не могат да стигнат до кабинета.
    Според ръководството на болницата спецификата на кабинета е такава, че трябва да има отделен вход. Предвижда се обаче да бъде преместен и след няколко месеца няма да има проблем, заяви директорът на здравното заведение д-р Марин Даракчиев.
    СмолянБгвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини