Ученици от Старцево са сред победителите в конкурс за макет на екологичен град

Изображение 1 от 2

    На 26 май 2017 г. победителите в детския конкурс на EVN България за изработване на макет, посветен на тема „Екологичен град“, посетиха новата модерна когенерационна централа на EVN Топлофикация в Пловдив. Конкурсът е част от дългосрочната инициатива на дружеството за обучения в училищата „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология“.

    Общо 60 деца и техните преподаватели от 3 училища, класирани на първите места в конкурса на EVN България, получиха възможност да посетят съоръжения на EVN Топлофикация в Пловдив. Децата са от ОУ „Братя Миладинови“ гр. Бургас, СОУ „Княз Борис Първи“ с. Старцево (oбщина Златоград, област Смолян) и ОУ „Хр. Смирненски“ гр. Раковски.

    Посещението включваше обиколка на територията на EVN Топлофикация при спазване на мерките за безопасност. Децата имаха възможност да се запознаят от безопасна дистанция с различните енергийни съоръжения.

    Визитата включваше и детско парти с подаръци и различни игри на екологична тематика. В рамките на посещението децата представиха изработените от тях макети на тема „Екоград“. Всяко дете беше отличено индивидуално с медал и сертификат за завършено обучение по енергийна ефективност и екология. Класираните на I-во място ученици ще получат голямата награда в конкурса съгласно регламента. За ОУ „Братя Миладинови“ Бургас  дружеството ще изгради класна стая на открито в двора на училището.

    EVN България организира „енергийни уроци” във всички 9 административни области в Югоизточна България, които се обслужват от EVN България. Инициативата на EVN България е одобрена от МОН и се осъществява в партньорство с регионалните управления на образованието. EVN България стартира обученията по енергийна ефективност в училищата през 2009 г., като до края на учебната 2016/17 г. общо 24 000 ученици са преминали обучения за разумно използване на природните ресурси.
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини