Учителката по български език и литература Рашкова изведе клас от отличници

    Четири пълни шестици – две по Български език и литература и две по Английски е топрезултатът от матурите за 12 „а” клас на Средно училище „Св.Св. Кирил и Методий” в Смолян. Хуманитарната паралелка може да се похвали и с пълна отличничка по всички предмети. Абитурентката Атанаска Чакърова има само шестици в дипломата си, а освен това пълни шестици и на двете матури, на които се е явила – по БЕЛ и Английски. Втората пълна шестица по БЕЛ е на Елена Билюкова и тя съвсем не е случайна – момичето постигна седми резултат в страната на Националната олимпиада по БЕЛ.

    И още върхови постижения: на матурата по български отличните оценки на класа са 10, в това число - двете пълни шестици. На втората задължителна матура по предмет по избор на английски са се явили 11 ученици, отличните оценки са 8, в т.ч. са и двете пълни шестици, а една оценка е 5.99. Средният успех по английски е 5.49, а по БЕЛ – 5.17. На матура по философия са се явили 7 ученици, отличните оценки са две, от които едната отново е 5.99. Постижението е на Елмира Моллова, която пък единствена представяше Смолянска област на Националната олимпиада по философия тази година. По география на изпита са се явили 6 ученици, има една отлична оценка. На матурата по биология се е явила една дванайстокласничка и оценката й отново е „отличен”. Обобщено 7 от завършващите средно образование имат отлични оценки и на двете матури.

    Без съмнение горда от резултатите е класната на 12 „а” Милена Рашкова. Преди матурата по БЕЛ тя сподели пред нашия екип, че е спокойна, защото вярва във възможностите и знанията на своите ученици.

    Изключително високите резултати на младежите са плод на дългогодишна постоянна работа – тяхна и на техните преподаватели. Милена Рашкова, освен класна на 12 „а”, преподава на децата още от пети клас по Български език и литература, а уроците й след седми клас, вече с хуманитарната паралелка, явно дават резултат. С децата професионално са работили и преподавателката по английски Надя Станкова и по философия – Мая Стоилкова. А явно и училищната среда си казва думата, защото тези деца се обучават в известното като Първо СУ „Св.Св.Кирил и Методий” в Смолян още от първи клас. И така в 12-ти изкласява клас от отличници.

    Повечето от децата вече са се насочили към престижни университети в България и чужбина. Някои от тях проявяват интерес към учителската професия. А това най-много топли сърцето на класната Милена Рашкова.

    Величка Петкова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ке
      Кестен мой разрошен
      2 -6
      23:00, 6 юни 2017
      Изключително дразнеща статия. Или е просто платена... Виж коментара
      • Ас
        Асен Кисимов
        1 -2
        09:40, 8 юни 2017
        Изключително дразнещ коментар! Или просто авторът му е заядлив зависник, който няма какво да прави. Изключително незапознат с работата на госпожата (а може и да е запознат, но да не му отърва). Реклама не нея не и е нужна. Резултатите на стотиците, да не кажа хиляди, ученици са нейната реклама. Сигурен съм, че има и други литератори с високи резултати, да се похвалят и те, в това няма нищо лошо. Поздравления и за техните успехи. Ако Кестенът беше прочел статията щеше да разбере, че тя е насочена повече към учениците, а не към тяхната класна и преподавалка по БЕЛ. С коментара си той просто се опитва да омаловажи дългогодишния труд на ученици и преподаватели.

        Още веднъж поздравления за всички, взели матурите и техните учители.
    • 2
      Ке
      Кестенът още е рошав
      1 0
      13:09, 8 юни 2017
      Асен Кисимов, статията е ПРЕКОМЕРНО центрирана върху личността на един човек, което е абсурдно при отчитане на резултати, което го знаят разбира се само запознати с това, за което пишат. Въпросната госпожа не я познавам, посочих, че дразнеща е СТАТИЯТА! Радвам се, че учениците, с които работи, постигат добри резултати и й пожелавам да не забравя, че успехите на един ученик са винаги в резултат на добрата работа на ВСИЧКИ учители, които са работили с него, още от детската градина!
      Ако имате повечко свободно време,може да изтъкнете някоя пропусната запетайка в коментара ми.
    Последни новини