Спектакълът „Краят” от Лондон гостува на смолянска сцена

Изображение 1 от 2

    Смолянчанката Деси Пашова, която от години живее в Англия, се завръща в родния град с превъплъщение в нов спектакъл. „Краят”, по пиесата на Атол Фугард „Здравей и сбогом” се играе тази вечер в зала 2 на РДТ "Н. Хайтов".  The Vast Majority Theatre Lab със съдействието на Българския културен институт в Лондон гостува на смолянска сцена, а в постановката участват Рене Хол и Деси Пашова.

    Двете актриси са завършили НАТФИЗ в класовете на професорите Енчо Халачев и Атанас Атанасов. След дипломиранетo си, играят в различни постановки на професионални театрални сцени в България, снимат се във филми и телевизия. Живеят и работят в Лондон. Хол е студентка във факултет математика и физика в UCL, Лондон и работи като ИТ консултант в Сити, а с Деси Пашова ги събира любовта им към театъра, под крилото на Българския културен институт в Лондон, който им дава възможност да използват творческия си потенциал и продължат връзката творец – публика в името на културното наследство, което е общочовешко.

    Спектакълът „Краят” е имал своята премиера в Лондон миналия месец при голям зрителски интерес. При двете представления залите са били пълни, като едното представление е представено на английски език, а другото на български език. Затова двете актриси решили да представят постановката и на българска сцена и това да бъде точно в Смолян, в театъра, където и двете са играли.  

    Тази вечер от 19.00 часа в театъра спектакълът ще се играе на български език, а на 15 юни в читалище „Орфееви гори” в Райково ще го изнесат на английски език пред ученици, които изучават езика в училище.

    Величка Петкова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини