Хората от Мадан събраха и дариха общо 3410 лева за лечението на Атанаска Тарашева

Изображение 1 от 2

    Вярващи и сърдечни, хората се включиха много активно в подетата инициатива от общинската администрация в Мадан за събирането на средства за лечението на болното момиче, въпреки че девойчето не от тяхната община!

    Хората нямаха нужда от убеждаване, те са сърцати и винаги са доказвали, че са добри. „В Мадан хората се сплотяват винаги в трудни моменти да помогнат”, каза Елена Узунова от общинската администрация в миньорския град.

    За така належащото лечение на абитуриентката в клиника във Франция, в акцията в Мадан се включиха и дариха средства:Хайри Садъков – депутат от ДПС, Фахри Молайсенов – кмет на община Мадан, Бехчет Сираков – Председател на ОбС Мадан, Дамската структура на ДПС – Мадан, ОбА Мадан, Д „СП“, Служба „Земеделие“.

    Работниците от шивашките фирми: „Омелия“ ЕООД – с инициатор Лилия Иванова, „Мода шпорт“ ЕООД – Емине Садъкова, „Бени стил“ ЕООД, Работници от  „Медина“ ЕООД – с инициатор Юлия Базеникова, Студио „PhotogRaify“ – Раиф Местанов, Кутии от 3 магазина – супермаркет „Арена“, ЕТ „Рифат Одажиев“ и „Пашов 10“ ЕООД.

    С инициативността на младежите от МБЧК, които събираха пари из Мадан и лично предадени средства от граждани, РУ – Мадан –  110 лв., /преведени  отделно/

    Напомняме, че маданчани бяха обявени с приз за „Достойни българи“ на в.“24 часа“, заради различни акции в помощ на пострадали и хора в нужда. Помощта за хората от Хитрино е една от акциите им, показателен е и скорошният пример с родилката, която имаше нужда от кръв. Два часа след обявената нужда над 150 човека веднага се отзоваха. Самият кмет Фахри Молайсенов е известен със своите дарения и лични жестове.

    От името на Инициативния комитет и близките на Насето: Безкрайно благодарим от сърце и душа, добри хора!

    В Мадан наистина хората са граждани – защото имат така рядкото гражданско самосъзнание, имат чувство за подкрепа и взаимопомощ и са работливи!

    Така се създава гражданско общество и младите имат пример за такова!

    Бъдете здрави! Бъдете благословени! И нека доброто направено от всеки един дарител в Мадан да му се връща стократно!

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини