Слънчево и горещо в неделя, живакът удря 35°

В неделя  времето над страната ще бъде слънчево, след обяд над планините с незначителна купеста облачност, прогнозират синоптиците от НИМХ при БАН. Ще духа слаб, в Източна България до умерен изток-североизточен вятър.

Максималните температури ще са между 29° и 34°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за юли и ще остане без съществена промяна.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 27° - 30°. Температурата на морската вода е 23° - 25°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около 25°, на 2000 метра – около 16°.

През първите дни от седмицата ще се задържи предимно слънчево. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 30° и 35°, по-ниски по Черноморието – между 26° и 29°. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще е до умерен, а в Източна България и временно силен. 
 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини