Одобриха бизнес плана на ВиК, в него е заложен скок на цените

Изображение 1 от 3

    Асоциацията по ВиК – Смолян съгласува Бизнес плана на „ВиК“ ЕООД за 2017-2021 година с голямо мнозинство.

    Преобладаващото мнение сред присъстващите кметове и представители на общини беше, че не трябва да се политизира този въпрос. Повишаването на качеството на ВиК услугите, разширяването и обновяването на ВиК системата е свързано с инвестиции, които неминуемо ще доведат до изменения в цената.

    С голямо мнозинство от 88,19% „За”, присъстващите членове на Асоциацията съгласуваха Бизнес плана на оператора – „ВиК“ ЕООД, гр. Смолян за следващия регулаторен период – 01.01.2017 г. - 31.12.2021 г.

    В днешното общо събрание не беше приет бюджета на ВиК Асоциацията за 2018-та, той ще бъде предложен за разглеждане в следващото заседание.Управителят на „ВиК” ЕООД-Смолян инж. Мариян Николов коментира, че постигането на висококачествена услуга е свързано със значителни инвестиции, които трябва да се реализират във ВиК системите за този 5-годишен период, откъдето се формира и цената. В изпълнение на Закона за водите, според настоящия Бизнес план, цената на водата се изравнява за всички общини на територията на област Смолян. Това ще доведе до нарастването й за някои от общините в региона и намаляването й за други.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини