Смолянчани се поклониха на Кръстова гора, там вече има параклис и на покровителя на Родопите

Изображение 1 от 4

    Смолянчани се поклониха на свещената Кръстова гора и участваха в неделната света Литургия в манастира „Света Троица“, отслужена от йеромонах Евтимий. 46 бяха поклонниците от храм „Св. Неделя“ в Смолян и други енории в града, а на клира пяха хористи от Смолян и иподякон Марин Донев под ръководството на игумена на манастира архимандрит Висарион.

    Десетките богомолци, дошли от различни краища на страната, се насладиха на сладкогласното молитвено пеене, на силно въздействащата атмосфера в храма „Покров  Богородичен“  и  целия манастирски комплекс. Смолянската група се поклони и в старата църквичка н авърха, посети аязмото „Гълъбичката“, почетена бе паметта на загиналите за вярата и Отечеството ни, архиереи, архимандрити, свещенослужители и дарители.

    От двете страни към Кръста са издигнати 12 параклиса на първите ученици-апостоли на Христос и параклиса в чест на покровителя на българския народ св. Иван Рилски, на Три светители  - св. Василий Велики, св. Григорий Богослов, св. Йоан Златоуст и на покровителя на Родопите  св. Висарион Смоленски.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини