Смолянската болница най-сетне ще се сдобие с последно поколение ангиографски апарат

Изпълнителният директор на МБАЛ "Д-р Братан Шукеров" в Смолян д-р Марин Даракчиев предстои да подпише договор за доставка на ангиографа, с който ще бъде оборудван бъдещия център за инвазивна кардиология, съобщиха от пресцентъра на здравното заведение. Апаратът „Allura Centron“ е последно поколение на производителя Филипс.
През миналата година Министерски съвет отпусна 1 млн. лева за нуждите на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров” в Смолян. Целевите средства са за закупуване на ангиограф, като строително-ремонтните дейности за изграждане на центъра по инвазивна кардиология ще се финансират със собствени средства на болницата.
Обществената поръчка за „Доставка, монтаж и инсталация на ангиографски апарат за нуждите на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД“ бе обявена през февруари т.г. Поради обжалване от страна на единия кандидат бе временно забавена. Последователно Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и Върховният административен съд (ВАС) отхвърлиха жалбите.
В края на май т.г. изпълнителният директор на болницата д-р Марин Даракчиев  утвърди класирането на кандидатите, изявили желание да доставят апаратурата. Първото място спечели "S&T България" ЕООД с подизпълнител "Дъчмед Интернешанъл" ЕООД, и представена оферта за 787 700 лв. без ДДС. Втори в класирането са "Софарма Трейдинг" АД с предложена цена от 832 125 лв. без ДДС. И това решение за избор на изпълнител бе обжалвано в КЗК, но жалбата бе отхвърлена. След изтичане на законоустановения срок решението влезе в сила.  
„Ще ремонтираме помещенията, в които ще бъде разположен ангиографският апарат, за същите имаме одобрен проект и строително разрешение. До Нова година трябва да сме готови, за да може центърът да заработи през май 2018 г. по новия рамков договор.  С изграждането на центъра по инвазивна кардиология в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД ще се даде възможност за равнопоставен достъп на хората, страдащи от сърдечно-съдови и мозъчни заболявания, които са водещи по смъртност в региона“, коментира изпълнителният директор на МБАЛ Смолян д-р Марин Даракчиев.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини