Премиерът Борисов в Девин: 11% е ръстът на доходите в страната, надявам се в Девин да надминат 30%, защото го заслужавате

Изображение 1 от 5

    Близо 11 процента е ръстът на доходите в страната от началото на годината, обяви в Девин министър-председателят Бойко Борисов. Той беше специален гост на града за откриването на реконструирания топлопровод за минерална вода. Средствата за строителството му – 2 и половина милиона лева са отпуснати целево от предишното правителство на Борисов.

    Според премиера на пръв поглед тази инвестиция не е голяма, но тя дава възможност за развитието на Девин като балнеоложки център. „Девин имаше фалшив спа-туризъм, лъжехме хората че ги лекуваме с минерална вода, а тя – чешмяна“, каза премиерът и допълни: „Действително сега може спокойно да поканиме туристи от цял свят и да кажеме елате не само да видите тези красоти на природата, но и да се лекувате. Надявам се работодателите в района да направят така че хората да остават тука с по-високи заплати. От началото на годината имаме близо 11 процента повишение на доходите в страната, надявам се тука да надминат 30 процента, защото го заслужават хората.

    Борисов обяви още, че над 600 милиона лева се предоставят целево на общините за образователна инфраструктура и голяма част от тези средства са за Родопския регион. Ще се влагат пари за училища и детски градини, саниране на учебни сгради, спортни салони и площадки. Премиерът коментира и протестите на полицаи и пожарникари, като посочи за пример времето в което той е работил в пожарната. Тогава предпазното облекло е било изключително амортизирано, а през гумените ботуши 12 пъти се набождал на пирон, разказа Борисов. „Имаше в цялата пожарна в България един Додж, бяха ни докарали да го гледаме и да цъкаме с език, да му подритваме гумите. Сега за 300 милиона им сменихме колите, карат най-добрите – „Ивеко“, „Рено“, а ние карахме шкоди и зилове. Сега ако ги закарам на един зил, половината няма да могат да подадат вода, такъв професионализъм се изискваше от шофьорите, така че в пъти се е повишило и заплащането и да не говоримч обезпечаването на моите колеги“, коментира премиера.

    Величка Петкова.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини