Хиляди доброволци обединиха усилия за по-чиста и приветлива Смолянска област

Изображение 1 от 6

    На Международния ден за защита на озоновия слой – 16-ти септември, в националната доброволческа инициатива „Да изчистим България заедно“ от област Смолян се включиха 3425 участника, 69 фирми и ведомства, 42 училища и 6 неправителствени организации. В региона бяха почистени 34 нерегламентирани сметища, а местата маркирани на картата са 57.

    Екипът на Областна администрация Смолян се включи в най-мащабната национална доброволческа инициатива „Да изчистим България заедно“, като почисти района около стадиона, спортната зала, Римския мост и преминаващия в близост до тях околовръстен път в Смолян.

    Изборът на този район беше породен от фактът, че след изграждането на нови и обновяването на съществуващите спортни съоръжения, има висока посещаемост на обектите. За да бъдат по-чисти и приветливи, експертите и управата на Областна администрация Смолян почистиха участъка с призив към гражданите да бъдат съвестни и отговорни към околната среда, като изхвърлят отпадъците си само на предназначените за това места.

    Националната доброволческа кампания „Да изчистим България заедно“ е един прекрасен повод да обединим усилия, за да подобрим средата, в която живеем. Освен, че ни учат да бъдем обществено активни и отговорни, тези инициативи ни дават повод да направим равносметка за ежедневното си поведение и последствията от безотговорните си действия.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини