За какво си стиснаха ръка Илон Мъск и Реджеп Ердоган

Създателят на Tesla Илон Мъск се появи изненадващо на снимки с Реджеп Ердоган . Информацията за срещата първоначално не даваше яснота какви теми са били обсъждани. Появиха се спекулации. свързани с автомобилната индустрия. Турция е един от най-големите износители на части, а много западни компании имат и заводи, които обслужват региона, както и западната част на Азия.

Преди седмица бе обявено, че пет водещи турски фирми, производители на автомобилни части и системи - Anadolu Group, BMC, Kiraca Holding, Turkcell и Zorlu Holding , ще разработват първия турски автомобил и той ще се появи на пазара през 2021 год..

Изпълнителният директор на Tesia и SpaceX Илон Мъск е бил в Турция в сряда. Яснота върху продължилата 1 час и 10 минути среща хвърля The New Turkey, портал за анализ на новини, посветен на въпросите на дневен ред в Турция и света.

В срещата на Мъск и Ердоган в президентския комплекс в Анкара са участвали турският министър на транспорта, морското дело и съобщенията Ахмет Арслан и министърът на науката, промишлеността и технологиите Фарук Озлу.

"Илон Мъск дойде в Турция, за да обсъди изстрелването на сателитите Turksat 5A и 5B", цитира медията говорителя на президента Ибрахим Калин. Турция възнамерява да изпрати Turksat 5A в космоса до 2020 г. и Turksat 5B до 2021 г.

Що се отнася до производството на първия турски автомобил, Калин добавя, че този въпрос е бил обсъден с Илон Мъск. Това също повдига въпроси относно възможните партньорства.

Били са обсъдени теми като батериите от ново поколение, слънчевата енергия и вятърната енергия и как да се преодолеят проблемите с трафика в метрополисите, да се копаят тунели и да се пренесе трафика под земята.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини