Кметът Мелемов пред съпартийците си: Община Смолян е финансово стабилна

Община Смолян е финансово стабилна, ръководството й не прави нови задължения и се отнася отговорно към управлението. Това е заявил кметът Николай Мелемов на събрание на съпартийците от ГЕРБ в Смолян.
„Обясних пред членовете на ГЕРБ, че ситуацията в Общинския съвет е сложна, защото коалицията КРОС-БСП получава сила от членове на ГЕРБ, които гласуват едно към едно с тях, но това остава на собствената им съвест”, коментира Мелемов в профила си в социалните мрежи.

И допълва:
Аз гарантирам, че ние не предлагаме решения в ущърб на общината и винаги сме се ръководили от интересите на смолянчани. Приходите са основно от данък сгради. Ние не можем да си позволим да вдигнем данъците и смятаме, че няма обективни обстоятелства за това. Всеки месец даваме отчет в Министерство на финансите. Те виждат, че нашето отношение е отговорно, затова периодично ни гласуват финансова подкрепа, която влагаме в инфраструктура. Улиците на града са в добро състояние, но има много работа за вършене в крайните квартали. С втория воден цикъл ще се завърши благоустрояването във всички квартали. Това предизвиква малко напрежение, защото за този воден цикъл се говори от пет години. Забави се, но по причини извън общината - самата Европейска комисия променяше условията, но догодина ще се поднови ВиК-системата, след това ще се асфалтират и последните квартални улици. Имаме и много проекти по „Региони в растеж“ и очакваме в близките две години да се случат доста добри неща в града.

СмолянБгвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини