Съдът даде на руски свещеник 14 години в колония за педофилия

  Съдът призна свещеника Глеб Грозовски за виновен по обвинението в педофилия.

  Той е осъден на 14 години в колония със строг режим. Освен това Грозовски ще трябва да заплати на всяка от потърпевшите по четиристотин хиляди рубли (5781.49 евро) за моралната щета. Отстраненият от служене свещеник възнамерява да обжалва присъдата.

  Обвинението поиска 15 години колония със строг режим, защитата пледира невинен. Както при всички дела за педофилия, съдът гледал материалите по това на затворено заседание.

  Съдър е установил, че Грозовски е извършил посегателства над три момичета в православни лагери на остров Коневец на Ладожското есеро и остров Кос в Гърция. Единият от случаите станал през 2009 год., а другите два – през 2013.

  Делото срещу Грозовски е образувано през есента на 2013 год., тогава Руската православна църква го отсранява от служене. Самият Грозовски се укрива в Израел за дълго време. Отначало казва, че е изпратен там от църквата, но става ясно, че е избягал. След година израелската полиция го задържа, а две години по-късно го екстрадират в Русия. През цялото време той твърди, че е невинен и че е жертва на провокация.

  Делото срещу свещеника предизвика силен обществен интерес в страната. Той е син на известен свещенослужител, покойния протоиерей Виктор Грозовски. Според информацията от руски православен вестник, Глеб Грозовски се е борил срещу наркоманията, посещавал училища, за да беседва с децата. Водел при тях хора, които са направили нещо в живота си – артисти, спортисти и убеждавал подрастващите, че могат да се занимават с всичко, а не да употребяват наркотици. Отворил безплатен рехабилитационен център и за година в него получили помощ около 60 наркомани, от които половината оставили наркотиците. Посещавал приюти за възрастни и детски домове, подкрепял футбола. Организирал няколко доброволчески групи за работа с изоставени деца, работел в скаутски организации, пишел статии, участвал в конференции. Водел предаване по 100 ТВ и три радиопредавания, отговарял на въпроси в ефир и по интернет.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 04.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Промените около вас могат да ви създадат напрежение и да станете по-малко решителни. Не се притеснявайте, с помощта на колеги и приятели бързо ще се справите с възникващите проблеми и ще продължите напред. Новости от интимен характер ще зарадват някои от вас. Финансови придобивки.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес сте в обичайното си енергично състояние и не пестите усилията си в нито една част от работата си. Стараете се всичко, с което се заемете да бъде свършено по най-добрия начин и наистина ще успеете да го постигнете. Имате интересни идеи относно нововъведенията на работното си място, но най-добре ще е да ги обсъдите подробно с хората, с които работите.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Анализирайки обстоятелствата около вас, ще откриете решение на проблемите си. Изискват се навременни действия, за да подобрите условията на работа и живот, както и отношенията си с партньора. Не чакайте друг да прояви активност, вместо вас. Вземете се в ръце и действайте.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Разпределете времето си така, че да ви стигне и за работата, която имате, и за общуване с близки хора. Ще получите ценна информация, които до голяма степен ще улеснят задачите ви и ще ви направи водещи в проекта ви, стига да не я пренебрегнете. Доверието ви е оценено и се връща многократно.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Радвате се на разбирателство навсякъде около вас днес, което ви дава възможност да изпълните намеренията, които имате без да ви пречат излишно. Съобразявате се с желанието на свой близък, въпреки че това не е влизало в плановете ви за днес. Опитайте се на си починете вечерта, ще се получи добре ако организирате нещо съвместно със свои приятели.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Без да стоите в нечия сянка ще покажете истинските си възможности днес. Успешно ще се включите в благотворителна акция и без да изтъквате заслугите си, ще работите в името на хуманността. Ако оцените това, което имате ще се чувствате щастливи. И е така, постиженията ви са безспорни, но предстои да извървите още.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  На работното място ще навлизат нови тенденции. Това ще ви накара да потърсите и нови източници на информация и пътищата за реализацията им. Посоката на мислите ви ще се пренесе и в личният ви живот и с нов подход ще създавате връзки, и ще влизате в обвързващи ви договорености. Събитията ще се развиват ускорено, но не се плашете. Имате достатъчно прозорлив поглед и ще съумеете да направите най-доброто, на което сте способни.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изпълнени сте с добри намерения да приключите делова задача и това допълнително ще ви мотивира да й се посветите и днес. Ще си осигурите нужните ви средства и ще планирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще научите факти, които ще променят отношението ви към колеги или делови партньори и това ще ви подтикне към самостоятелни действия. Старателно си вършете работата и не се взирайте в несъвършенствата на другите, за да не загубите от силата си. По-малко забележки и критики, от тях няма да станете по-доволни, напротив.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Бъдете предпазливи при контактите си с търговци и при каквото и да е боравене с пари. Вероятността днес да се опитат да ви измамят със значителна сума е доста голяма. Привлекателна за вас личност от противоположния пол откликва на опитите ви за сближаване. На верен път сте и съвсем скоро ще се радвате на пълен успех в тази насока.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  С хората, които споделят идеите ви ще реализирате поредния си проект, постигайки най-доброто до тук. Успехът ви ще се отрази на финансите и самочувствието, както и на взаимоотношенията ви с околния свят. Други ще се посветят на любими неща, в които влагат сърцето си.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще можете да свършите планираната си за днес работа. Нямате причини за притеснения и успешно ще се реализирате. Околните ще ви търсят за съвет и емоционална подкрепа. В личен план ще трябва да положите повече усилия, ако желаете да запазите интереса, на някой към вас.
  04 авг 2020

  Случаен виц

  Последни новини