Борят се за живота на пострадалия при зверски удар на пътя бизнесмен Асен Асенов

Лекарите се борят за живота на тежко пострадалия днес бизнесмен от Смолян Асен Асенов. Мъжът е буквално натрошен, след като беше блъснат от кола днес след обяд, секунди преди да се качи в автомобила си, паркиран през склада му за търговия на едро в промишлената зона преди кв. „Устово“. Инцедентът е предизвикан от млада жена, която загубила управление над автомобила си и помела Асенов. Пострадалият е транспортиран в болницата в тежко състояние, като от удара е загубил на място единия си крак. От трагедията момичето изпада в шок и припада, то също е закарано в болница.

Лекарският екип се бори за живота на пострадалия Асенов, оцелелият крайник също е със сериозни травми и фрактури, но към момента не се налага ампутация. Състоянието му е особен отежко и заради голямата кръвозагуба. „Първите три дни са критични, след като те минат ще можем да бъдем по-категорични“, каза шефът на Интензивното отделение д-р Красимир Събев и добави, че операцията е преминала успешно, но рискът остава поради тежкия шок и голяма кръвозагуба.

Преди 7 години синът на бизнесмена стана участник в тежка катастрофа на магистралата край Смолян, при която „Мини Купър“ се движел със скорост над 120км/ч. Тогава загина 18-годишният му приятелт, който бил с него в колата.

СмолянБГвестинет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини