АПИ предупреждава: Времето се влошава

През почивните дни се очаква влошаване на времето и силни ветрове в Западна и Североизточна България, предупреждава АПИ.

Прогнозата на метеоролозите е, че в нощта на събота срещу неделя в тези части от страната и във високопланинските райони дъждът ще преминава в сняг. Възможни са виелици и снегонавявания от бурен североизточен вятър. Шофьорите, на които им предстои пътуване, е необходимо да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“.

Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим. В готовност за поддържане на републиканските пътища са около 3000 машини.

От МВР също направиха препоръки във връзка с влошаването на времето. Оттам съветват да не тръгваме на път при обилен снеговалеж и навявания. Ако все пак няма как да го отложим, да подготвим автомобила си, да имаме достатъчно гориво, въже, фенерче и топли дрехи. Друга препоръка е да се кара по първокласни пътища, защото те се почистват с предимство.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини