Временно затварят детското отделение. Децата ще се лекуват в болницата в Мадан

Временно затварят детско отделение в смолянската многопрофилна болница. Децата нуждаещи се от лечение ще бъдат пренасочвани към болницата в Мадан. Всички сестри ще бъдат пренасочени към други отделения от 9-ти март, а тези, коит искат, могат да ползват платен отпуск.
До патовата ситуация се стигна заради заболяване на лекарите. Д-р Кисимова и д-р Тодорова са в болнични, а Никова в майчинство. "Затварянето е за 15 дни, защото титулярът д-р Каварова  излиза в отпуск и няма кой да я замести. Това с дежурства не става, трябва да има постоянно един лекар титуляр в отделението", коментира д-р Даниела Дариткова, която още от началото на годината е ангажирана с проблема и дори дава дежурства в детското отделение.
Директорът на МБАЛ-Смолян д-р Марин Даракчиев вече е уведомил РЗИ, откъдето именно са отговорили че заболелите деца трябва да се пренасочват в Мадан. Даракчиев ще изпрати писмо и до здравното министерство. От ръководството търсят педиатри от цялата страна, но желаещи няма. Потърпевши от цялата ситуация ще са децата и родителите.

СмолянБгвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини