РИМ-Смолян участва в единствения по рода си Салон на музеите в НДК

Изображение 1 от 3

    Регионален исторически музей „Стою Шишков“ – Смолян участва в единствения по рода си Салон на музеите - 2018. Събитието е част от официалната национална културна програма на Българското председателство на Съвета на ЕС.
    В периода от 3 до 5 март на площ от повече от 500 кв. м. във фоайето на третия етаж в НДК ще бъдат представени около 40 музеи и галерии от страната.
    Регионален исторически музей „Стою Шишков“ – Смолян се представя със специално изработени двуезични информационни винили за събитието. Дизайнът е на нашите постоянни партньори от Факултет за приложни изкуства, катедра „Рекламен дизайн“ при НХА-София. Двата са с тематична насоченост - „Вълнуващо докосване до наследството на Средните Родопи“  и представят топ експонатите от постоянната експозиция и фондовете на музея. Третият винил - „Живият музей“ акцентира на популяризаторската работа с партньорските организации, временните изложби, разнообразните инициативи, проектите, образователните програми, творческите ателиета и студентските практики.
    В рамките на изложението музейната институция презентира двуезичен мултимедиен продукт в партньорство с клуб „Приятели на музея“ и рекламни материали.
    Официално откриване за медиите се състоя на 26 февруари от 11.00 ч. в НДК. На Националния празник 3 март, изложението ще отвори врати за посетители и ще може да бъде разгледано до 5 март включително.

     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини