Правителството на Япония подкрепя активно разработката на летящи автомобили

Изображение 1 от 2

    Японското правителство реши да подкрепи активно разработката на летящи автомобили с цел решаване на проблемите с транспортните тапи и оптимизиране на товарните потоци.

    Информацията е на телевизия Ен Ейч Кей, която обяви, че министерството на икономиката, търговията и промишлеността на страната планира съответните промени в законодателството и помощ за компаниите, които работят в тази област, предаде БГНЕС.

    Ведомството гледа на създаването на летящи коли като на потенциално един от най-перспективните отрасли за развитие на националната индустрия. Предполага се да се сформирасъвет от експерти към министерството, който да се заеме с координиране на разработването на такива устройства и обсъждане на предлаганите технологии. 

    Опити за създаване на летящи автомобили се предприемат и сега в различни страни. В Япония се наблюдава активност на компанията "Картивейтър" (Cartivator) с участието на гигианта Тойота (Toyota Motor) и други големи корпорации. Тя има намерение да създаде прототип на летящ автомобил за предстоящата в Токио лятна Олимпиада 2020.

    Източник: БГНЕС

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Последни новини