Блок в Смолян участва в европейски конкурс „Фасада на годината“

Обект Многофамилна жилищна сграда „Синчец“ е участник в конкурса на "Баумит България" ЕООД „Фасада на годината“ и ще се състезава в категория "Термично саниране", съобщиха от Пресцентър на община Смолян. 

Това е линк към сайта за публично гласуване: http://lifechallenge.baumit.com/project/254

Управителят на "Баумит България" ЕООД Николай Бъчваров информира кмета Николай Мелемов, че стартира европейският конкурс на Баумит за най-красиви фасади „Life Challenge 2018“. В конкурса са подали заявление за участие 320 избрани фасади от 26 държави. Затова „Life Challenge 2018“ означава избор на най-добрата измежду най-добрите фасади от всички държави-участнички.

Шест са категориите, в които ще се състезават фасадите на Баумит:

1. Еднофамилни къщи – ново строителство

2. Жилищни сгради – ново строителство

3. Нежилищни сгради – ново строителство

4. Термично саниране

5. Саниране на исторически сгради

6. Специална награда: Структурата подчертава дизайна

Нашият обект Многофамилна жилищна сграда „Синчец“, който е и участник в конкурса се състезава в категория Термично саниране. В момента журито, съставено от изявени архитекти от 13 държави, е започнало предварителния подбор на фасадите, които ще се класират за финалния кръг.

От 15. 03. 2018 г. до 03. 05. 2016 г. (до 12: 00 часа на обяд) ще се проведе и публично онлайн гласуване, в което могат да вземат участие всички приятели и партньори на Баумит. Всеки гласуващ ще може да подкрепи еднократно избрана от него фасада, като посочи и своята оценка от 1 до 10. Фасадите, които съберат най-много харесвания от публичния вот в отделните категории, ще бъдат обявени на тържествената галавечер в Братислава на 14 юни 2018 г. Един от всички гласували ще спечели и пътуване за двама до Словакия и присъствие на галавечерта.

На 13 юни т. г. в Братислава професионалното жури ще определи шестте най-добри фасади – по една от всяка категория. От тях една фасада ще бъде и големият победител – носител на голямата награда Лайф Челиндж 2018 г.

Припомняме, че през 2015 г. тогавашният министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, кмета на община Смолян Николай Мелемов, областния управител Недялко Славов и народният представител д-р Даниела Дариткова откриха официално блок „Синчец“, саниран по програмата „Енергийно обновяване на българските домове“, финансирана от Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г.

Блокът се намира на ул. "Христо Смирненски", заявител е Строително монтажна компания – "Перелик" ООД. Проектант: арх. Владимир Александров, Александров – архитекти ЕООД. Изпълнител: Строително монтажна компания – Перелик ООД. Инвеститор: Община Смолян.

Пресцентър на община Смолян

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини