96 % от пътните произшествия са по вина на водачите

Областната комисия по безопасност на движението заседава днес.

„Съобразно отчета на МВР за миналата година, единственото направление с негативни тенденции е увеличаване броя на жертвите от ПТП, както и броя на инцидентите по републиканските и общинските пътни мрежи. Констатираме, че основният акцент трябва да падне върху превантивната работа“, каза при откриването областният управител Недялко Славов.

Планира се заседанията на Областната комисия да се провеждат поне два пъти в годината, за да се засили превантивната дейност, да се коментират в детайли критичните участъци, причините, поради които възникват пътно-транспортни произшествия.

Областният управител отбеляза, че според данните от отчета на ОД на МВР Смолян за миналата година 96% от ПТП стават по вина на водача. „Разчитам на ползотворната работа на членовете на комисията и решенията, които се вземат, още повече, че взетите решения се превеждат в изпълнение.”, каза областният управител, като даде за пример обезопасяването на панорамния път от Пампорово до Смолян, за което еТВ алармира с репортаж за проблема. „Един доказано критичен участък, който със средства на АПИ беше започнат и се планира да бъде завършен окончателно в рамките на тази календарна година.”, допълни Славов.

В рамките на днешното заседание беше обсъдено състоянието на общинската и републиканската пътна мрежа в област Смолян и предприетите мерки за подобряването й. По време на дискусията се направиха предложения за дейности за подобряване безопасността на движението, с акцент върху необходимостта от съставяне на генерален план за организация на движението по общини.

СмолянБГвестинет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини