Стартира конкурс за библиотека и библиотекар на годината в Смолян

Срокът за подаване на предложенията е 30 април 2018гг, на адрес на Регионалната библиотека "Николай Вранчев" в Смолян

Годишните награди за библиотечна дейност са учредени от Областна администрация – Смолян и РБ „Николай Вранчев” и се присъждат в чест на 11 май - професионалния празник на библиотечните и информационни специалисти. Отличията се връчват за постиженията през предходната година и освен почетна грамота включва и предметна награда.

Наградите се присъждат на конкурсен принцип за високи постижения, внедряване на иновативни услуги за ползвателите, реализация на проекти с обществена и професионална значимост. Ще се оценява и приноса в изграждането на положителна визия на библиотеките и по-силното им присъствие в медиите и местната общност.

Предложения на кандидати за годишните награди могат да се правят от дирекционни съвети на библиотеките, читалищни настоятелства, обществени, професионални и неправителствени организации, както и от представители на местните власти. Регламентът на конкурса предвижда по една награда за „Библиотекар на годината“ и „Библиотека на годината“. За всички номинираниза наградата ще има грамота.

Победителите ще бъдат излъчени след оценка на кандидатурите в два етапа-по документи и избор, който ще се направи от комисия с председател областният управител на Смолян и представители на Областната администрация и Регионалната библиотека.

СмолянБГвестинет

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини